„Биоком Трендафилов" ЕООД с участие на 13-тия Национален бизнес форум, организиран от Съюзът по хранителна промишленост на тема: „Качеството на храните и опаковките – гаранция за просперитета на фирмите в бранша и здравословното хранене в България"

Качеството на храните, пластмасовите опаковки за храни и ограничаване употребата на еднократни пластмасови изделия са основен приоритет в сферата на хранителната индустрия, които гарантират в значителна степен  успешното функциониране на бранша. Принос за осигуряване на качеството имат всички звена в хранителната верига. Поради това Съюзът по хранителна промишленост за тринадесети, пореден път организира Национален бизнес форум на тема „Качеството на храните и опаковките – гаранция за просперитета на фирмите от бранша  и здравословното хранене в България.

На 26 май 2021г. технолозите от фирма „Биоком Трендафилов" Катерина Пеева и Стефан Малаков презентираха на участниците във форума продуктите на компанията по "Пътят на иновациите в качеството.”

Началото - с Маи за традиционен български вкус на сирене и кашкавал; Закваски за всеки вид млечен продукт според вкуса и предпочитанията - йогурт, кисело мляко, кашкавал, сирене, айрян, сметана, моцарела, гауда; Релефното маркиране, което е уникална възможност за фирмена идентификация, с която фирменото лого, знак, търговска марка или послание, отпечатано върху продукта го открояват в търговската мрежа.

30 години по-късно - с Иновативни решения за сигурност и хигиена в хранителната индустрия:

-          Nocotech – NocoSpray, NocoLyse/Nocomax - Система за едновременна дезинфекция на въздух и повърхности

-          EnSure Touch - експресен хигиенен и микробиологичен контрол на видимо чисти повърхности

-          Biofinder, EnzyJet/BioJet, TensioCip/BioCip - Ензимни препарати за откриване и премаване на биофилми по отворени повърхности и в затворени ЦИП системи

-          Нови ЕНЗИМНИ ПРЕПАРАТИ ЗА ЕДНОВРЕМЕННО ОТСТРАНЯВАНЕ НА ШЕСТТЕ ОСНОВНИ ХРАНИТЕЛНИ АЛЕРГЕНA: ГЛУТЕН, ЯЙЦА, РАКООБРАЗНИ, ФЪСТЪЦИ, МЛЯКО И СОЯ - ALERZYME

-           AlerTox Sticks - Бързи тестове за откриване на алергени в храни, напитки и по повърхности