Експресна контрола на хигиена

Уред EnSURE Touch Hygiena
Уред EnSURE Touch Hygiena

Последна генерација интелeгентна хигиенска и микробиолошка контрола

 • Најчувствителен и издржлив систем благодарение на усовршената фотодиодна технологија.
 • Способност за споделување на екранот, што овозможува далечинска поддршка додека уредот е во Вашата рака.
 • Чувствителниот 5-инчен екран работи дури и кога користите ракавици.
 • Функционира како смартфон и може да се конфигурира според потребите на клиентот.
 • Вградениот сензор за навалување гарантира дека тестот е отчитан правилно секој пат.
 • Wi-Fi или USB поврзаност со cloud или десктоп софтвер.     
 •    Симнете го каталогот  

Што ви дава EnSURE Touch

 • Точен резултат „чистo-валканo“ за само 10 секунди
 • Експресна микробиолошка анализа 8 часа за ВБМ; Колиформни; Ентеробактерии; Ешерихија коли
 • Архивирање резултати и автоматски созадавње извештаи
 • Индикација за боја за лесно читање на резултатот
 • Далечинско управување и одржување
 • Контрола на неколку објекти со безжичен експорт на податоци во Sure Trend Cloud
Biokom Trendafilov

Карактеристики на системот:

 

 • Брз тест - Резултати само со две притискања.
 • Локации - Создава точки за тестирање на одредена површина со долна и горна граница без потребно поврзување со компјутер.
 • Планови - Создавање и управување на тест план директно од уредот.
 • Корисници - Различни кориснички профили и идентификација на операторот.
 • Резултати & Анализи - Преглед на резултати и статистика.
 • Пребарување - Брзо пребарување на специфични тест планови и локации, намалувајки го времето меѓу тестовите.
 • Синхронизација - Можност за испраќање на резултати преку интернет кон SureTrend Cloud за управување и контрола во реално време..
 • Калибрирање - Проверка на калибрацијата.
 • Retest - Позитивните резултати може да се откријат лесно и да се прави ретестирање за да се покажат успешни корективните дејствувања.
 • MicroSnap™ - Отчитување на резултатите од тестот Microsnap - Вкупен број микроорганизми, Coliform, E.coli, Enterobacteriaceae.
 • Тестови за ензими - Отчитување на резултати од тестовите Zymosnap - алкална фосфатаза и CrossCheck - киселинска фосфатаза.
 • Подесувања - Промена на поставките за јазик,корисничките полиња, видовите на тестови, симулирање на резултати од конкурентски уреди, поврзување со поддршка.
 • Алергени - Комбинирајте ги сите податоци од тестот за алергени, обработете ги податоците и креирајте извештаи со SureTrend Cloud софтвер.

Предности:

 • 5-инчен екран на допир
 • Оперативен систем Android
 • Брзо програмирање и избирање на целната точка за тестирање
 • Ги следи резултатите од тестирањето во едно или повеќе претпријатија
 • Се применува во било кој НАССР, GMP или друг систем за мониторинг
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

SureTrend Cloud 

 • Далечински пристап до резултатите.
 • Лесно конфигурирање на еден или неколку уреди од еден SureTrend кориснички профил.
 • Ги следи резултатите од тестирањето во едно или повеќе претпријатија.
 • Планира автоматски извештаи, доставени директно во Вашето поштенско сандаче.
 • Целосна онлајн поддршка само со еден клик.
 • Ажурирања на софтвер.
System Sure Plus
System Sure Plus
System Sure Plus е второ генерација уред за хигиенска контрола, кој се одликува со современа технологија и лесна употреба.
Biokom Trendafilov

Карактеристики на системот

 • Најмалиот и лесен уред
 • Чувствителен - може да открие до 1 фемтомол (1 х 10-15 мола) АТФ
 • Чува до 2000 резултати
 • 100 тестови плана    
 • 5000 тестови програми програмируеми позиции 
 • Лесен начин за симнување на резултатите према персонален компјутер
 • Лесна за разбирање и употреба од секој корисник тастатура
 • Резултати за 15 секунди

Компатибилни тестови

Уредот работи со Ultrasnap за хигиенска контрола на површини и со Aquasnap за хигиенска контрола на водени проби.

Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Предности

 • SureTrend е лесен за користење софтвер за анализа и чување на резултати.
 • Ги проследува резултатите и брзо ги идентификува проблематичните зони.
 • Генерира извештаи и архивира податоци
 • Врши статистички анализи
 • Компатибилен е со сите верзии на Windows
UltraSnap
UltraSnap

Уред за мерење на нивото на загадување на примероци од површини

UltraSnap е лесен за употреба ATФ тест за хигиенска контрола на површини, наменет за употреба со сите луминометри на Hygiena. Ultrasnap е тест “се во едно” и содржи претходно навлажнет брис  за оптимално обновување на примерокот. Единствениот отпорен реагенс овозможува одлична репродуктивност и издржливост. Активрањето е лесно благодарение на патентираната технологија од Hygiena Snap-Valve™.

Предности

 • АТФ уред „се во едно“
 • Брз и лесен за употреба
 • Неспоредлива точност и репродуктивност
 • Дава резултати во реално време
 • Независно од флуктуациите на температурата
 • Рок на траење - 12 месеци на ладни температурни услови
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Сертифицирње

Ultrasnap е сертифициран од една од најпознатите организации за сертификација на производи во светот AOAC Research Institute, со сертификат Performance Tested MethodSM.

За сертифицирањето од AOAC-RI, Hygiena користи лабораторија од трета страна за тестирање на резултатите од UltraSnap на површини и матрици за храна, кои што се среќаваат најчесто во прехранбената индустрија.

Користење на тестот

 1. Земете примерок од површина 10х10 см
 2. Вратете назад во епруветата
 3. Скршете и притиснете
 4. Протресете
 5. Вметнете во луминометарот
 6. Прочитајте го резултатот
Biokom Trendafilov
AquaSnap
AquaSnap

Уред за мерење на нивото на загадување на примероци од вода

AquaSnap е лесен за користење АТФ уред за хигиененска контрола на примероци од вода, компатибилен со сите луминометри на Hygiena. Уредот има  специјално дизајнирана млазница, која собира 100 [µµ]l вода, што  гарантира точна количина на примерок во секоја анализа.

Уредот има подобра повторливост на резултатите поради користењето на стабилизиран раствор наместо лиофилизирани ензими. Aquasnap се користи за мониторинг на CIP системи, системи за прочистување на вода,  системи за ладење и други затворени системи.

 

Симнете го каталогот

Предности

 • АТФ уред „се во едно“
 • Открива слободен и неслободен АТФ
 • Брз и лесен за употреба
 • Неспоредлива точност
 • Дава резултати во реално време
 • Можност за собирање на примероци вода со зафатнина 100 µl
 • Подобра повторливост на резултатите заради употреба на стабилизиран раствор наместо лиофилизирани ензими
 • Независен од температурни промени
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Употреба на тестот

 1. Потопете го врвот за земање на примероци
 2. Вратете обратно во епруветата
 3. Скршете и притиснете
 4. Протресете
 5. Вметнете во луминометарот
 6. Прочитајте го резултатот
SuperSnap
SuperSnap

Високочувствителен АТФ уред за мерење на нивото на загадување на примероци од површини

Supersnap е нај - чувствителниот АТФ тест. Работи со System Sure Plus и EnSure Touch. Открива исклучително ниски нивоа на АТФ. Тестот се користи првенствено во производството на храна и пијалоци, кадешто има нај - високи барања за квалитет. Уредите на Hygiena заедно со SuperSnap мерат аденозин трифосфат (АТФ), универзалната енергетска молекула во сите животински, растителни, бактериски клетки, мувли и квасци. Остатоците од клетки, особено прехранбените остатоци содржат голема количина на АТФ. По чистењето, сите извори на АТФ значително се намалуваат. Кога АТФ е во контакт со течниот реагенс луцифераза/луциферин, којшто е содржан во SuperSnap, се испушта светлина, којашто е правопропорционална на содржаниот АТФ.

Предности

 • Патентиран уред, кој дозволува земање
 • на пример и обновување во
 • максимална големина
 • Почувствителен стабилен реагенс, којшто открива искучително ниски нивоа на АТФ
 • Реагентс, отпорен на дезинфектанти и температурни влијанија
 • Рок на траење - 12 месеци на ладни температурни услови
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Чувствителност

 • 4 пати почувствителен од Ultrasnap
 • Користен со EnSure Touch е 100 пати почувствителен од сите останати системи на пазарот
 • 5 пати поотпорен на дезинфектанти на киселинска основа
 • 10 пати поотпорен на дезинфектанти на алкална основа

Употреба на тестот

 1. Земете примерок од површина
 2. Вратете обратно во епруветата
 3. Скршете и притиснете
 4. Протресете
 5. Вметнете во луминометарот
 6. Прочитајте го резултатот
Biokom Trendafilov
ZymoSnap ALP
ZymoSnap ALP

Мерење на дозволеното ниво на ензимот алкална фосфатаза по пастеризација на млекото

                                                            Симнете го каталогот

 

 

Предности

 • Брз - резултат за 5 минути
 • Лесен за употреба
 • Сигурен – висока чувствителност
 • Сигурен – уред “се во едно”
 • UHT и ESL кравјо, козјо и овчо млеко
 • Нискомаслена и полномаслена павлака
 • Меки и тврди сирења
 • Ароматизирани млека и шејкови
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Исполнување на тестот

 1. Додадете 75 µl примерок (млеко) или 10% (сооднос тежина/волумен) хомогенизиран млечен производ во епруветата на уредот
 2. Затворете ја епруветата
 3. Скршете и притиснете
 4. Протресете
 5. Инкубирајте на 37°С за 5 мин.
 6. Поставете во луминометарот и прочитајте го резултатот
Стерилен филтер
Стерилен филтер

За откривање на ниска бактериолошка содржина во водени проби

Стерилниот филтер може да се користи за брзо утврдување на ниско ниво на бактерии во водени проби. Наменет е за микробиолошка анализа на вода (безени, ладилни системи, системи за микрофилтрација, системи за обратна осмоза, прочистителни станици и насекаде кај што се на сила барањата за дозволен број на микроорганизми во вода).

Стерилниот филтер, користен заедно со системот за експресно откривање на микробиолошки АТФ во вода EnSure и Ultrasnap го утврдуваат присуството на вкупен број микроорганизми за 30 минути.

 

За микробиолошка анализа на вода:                                                                                                               

 • Базени
 • Системи за ладење
 • Системи за микрофилтрација
 • Системи за обратна осмоза
 • Пречистителни станции
 • Насекаде, каде што се на сила барањата за дозволен број микроорганизми во вода

 

Необходна опрема:

 • Стерилен сад со од 100 мл и филтер со размер 0.45 микрона
 • Тест за хигиенска контрола на површини Ultrasnap
 • Апарат EnSure Touch

MicroSnap Total
MicroSnap Total

Брз тест за откривањеи броење на вкупен број микроорганизми

за помалку од 7 часа. Тестот се базира на биолуминогена реакција, при која што при присуство на микроорганизми се произведува светлина. Количеството на испуштена светлина се мери со луминометарот EnSure Touch. Microsnap Total дава резултати уште истиот ден, овозможувајки итно корективно дејствување.

 

Предности

 • Резултати за по-малку од 7 часа 
 • Мерење на CFU во широк опсег - 100 - 10 000 CFU, што заштедува време и трошоци за повеќе разредувања и подготовка на примероци
 • Квантитативни резултати
 • Компатибилни резултати со традиционалните методи
 • Тестирањето на лице место ги намалува трошоците за тестирање во надворешна лабораторија
 • Рок на траење: 12 месеци при ладни услови (2-8°С)
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Чувствителност

 • Открива микроорганизми под 100 CFU за 7 часа
 • Открива грам позитивни и грам негативни аеробни и факултативно анаеробни бактерии
MicroSnap E.coli
MicroSnap E.coli

Брз тест за откривање и броење на Escherichia coli

Тестот се базира на биолуминогена реакција помеѓу ензимите, произведени од E.coli и одредени субстрати, при што се произведува светлина. Количината на испуштена светлина се мери со луминометар EnSure Touch. Резултатите се добиваат за помалку од 8 часа во зависност од саканите граници на откривање. Единечни микроорганизми можат да бидат откриени за 8 часа, што овозможува да добиете резултати во рок од еден работен ден или смена.

 

Предности

 • Квантитативни резултати за 6 часа
 • Резултати за присуство / отсуство 8 часа
 • Мерење на CFU во широк опсег - 10-5 000 CFU, што овозможува штедење на време и трошоци за повеќе разредувања и подготовка на примероци
 • Компатибилни резултати со традиционалните методи
 • Тестирањето на лице место ги намалува трошоците за тестирање во надворешна лабораторија
 • Рок на траење: 12 месеци при ладни услови (2-8°С)
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Чувствителност

 • Открива микроорганизми под 10 CFU за 8 часа
 • Открива Escherichia coli
MicroSnap Coliform
MicroSnap Coliform

Брз тест за откривање и броење на Coliforms

Тестот се базира на биолуминогена реакција помеѓу ензимите, произведени од Coliforms и одредени субстрати, при што се произведува светлина. Количината на испуштена светлина се мери со луминометар EnSure Touch. Резултатите се добиваат за помалку од 8 часа во зависност од саканите граници на откривање. Единечни микроорганизми можат да бидат откриени за 8 часа, што овозможува да добиете резултати во рок од еден работен ден или смена

 

Предности

 • Квантитативни резултати за 6 часа 
 • Резултати за присуство/отсуство за 8 часа
 • Мерење на CFU во широк опсег - 10-5 000 CFU, што овозможува штедење на време и трошоци за повеќе разредувања и подготовка на примероци
 • Добивање на резултати во истиот ден овозможува навремено корективно дејствување
 • Тестирањето на лице место ги намалува трошоците за тестирање во надворешна лабораторија
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Чувствителност

 • Открива микроорганизми под 10 CFU за 8 часа
 • Открива Coliform, вклучувајки и Escherichia, Klebsiella, Citrobacter и Enterobacter
MicroSnap Enterobacteriaceae
MicroSnap Enterobacteriaceae

Брз тест за откривање и броење на Enterobacteriaceae

Тестот се базира на биолуминогена реакција, кадешто при присуство на Enterobacteriaceae се произведува светлина. Количината на испуштена светлина се мери со луминометар EnSure Touch. Резултатите се добиваат за 6 до 8 часа,  што овозможува добивање на резултати во рок од еден работен ден или смена.

 

Предности

 • Количински резултати за 6 – 7 часа 
 • Каличински резултати (присуство/отсуство) за 8 часа
 • Мерење на CFU во широки граници - 1 - 10 000 CFU, кое што дозволува заштедување на време и трошоци за многукратни разредувања и подготовка на проби
 • Добивање на резултати во истиот ден овозможува навремено корективно дејствување
 • Тестването на място намалява разходите за изследване във външна лаборатория
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Чувствителност

 • Граници на откриване 0 - 50 000 CFU за 6-8 часа
 • Открива микроорганизми од групата на Enterobacteriaceae, во тој број индикаторни микроорганизми и потенцијални патогени.
SpotCheck Plus
SpotCheck Plus

Брз тест за откриване на глюкоза и лактоза

SpotCheck Plus детектира присуство на гликоза и лактоза на површините. Се користи како брз индикатор за квалитетот на чистење на површината. Исклучително лесен за употреба во три чекори и лесен за толкување на резултатите (се отчитува промената на бојата) за помалку од една минута. Со SpotCheck Plus, правилното чистење на површината може веднаш да се потврди, дозволувајќи да се преземат итни корективни мерки.

Идеален за контрола на чистење на површини:

 • во фармацевтската индустрија
 • производство на безалкохолни пијалоци
 • производство на слатки
 • производство на житарици
 • производство на храна што содржи млеко и млечни производи
 • други

 

Предимства и характеристики

 • Резултати под 60 секунди
 • Лесен за користење
 • Тест сè-во-едно
 • Нема потреба од дополнителна опрема
 • Чувствителни - ограничувања на откривање 2,5 μmol Д-глукоза или 5 μmol лактоза
 • Економичен
 • Можност за непосредни корективни активности
 • Лесно толкување на резултатите
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Чувствителност

2,5 μmol Д-глукоза или 5 μmol лактоза

Biokom Trendafilov

Употреба на тестот

 1. Земате примерок
 2. Поставете го тампонот во епруветата
 3. Скршете и ослободете го реагенсот
 4. Протресете за хомогенизирање на примерокот
 5. Прочитајте го резултатот по боја на реагенсот

Интерпретација на резултатите

 • Чисто
 • Х Загадено
 • X Загадено
Biokom Trendafilov
Pro-Clean
Pro-Clean

Брз тест за откривање на остатоци од протеин

Proclean е готов систем за користење, кој открива остатоци од протеини. Системот работи брзо и лесно и се применува во процесот на тестирање на било која површина откако ќе се исчисти.  Ако во примерокот се утврди присуство на протеин,бојата на Proclean се менува од зелена во виолетова. Колку повеќе протеин се содржи во примерокот, толку по-брза и по-темна е промената на бојата.

Предности

 • Брз резултат - за помалку од 10 минути
 • Уред се во едно - не е потребна друга опрема
 • Лесен за интерпретација - обоена реакција
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Чувствителност

 • Открива 80 μg протеини за 1 минута
 • Открива 50 μg протеини за 5 минути
 • Открива 20 μg протеини за 10 минути
 • Забележете ја промена на бојата по 10 минути
Biokom Trendafilov

Употреба на тестот

 1. Земете примерок
 2. Поставете го тампонот во епруветата
 3. Скршете и ослободете го реагенсот
 4. Протресете за хомогенизирање на примерокот
 5. Прочитајте го резултатот по боја на реагенсот

Интерпретација на резултатите

 • Чиста површина
 • ! Малку загадена површина
 • X Многу загадена површина
 • XX Силно замърсена повърхност
Biokom Trendafilov
AllerFlow Gluten
AllerFlow Gluten

Брз тест за откривање на глутен по површини од нова генерација

Комплетот AllerFlow Gluten е тест за новата генерација за брзо и лесно утврдување на присуството на глутен на површините, кој ги комбинира иновативните дизајни на Hygiena уреди за земање примероци со технологија на вертикален проток.

Тестот користи специфични антитела на G12 кои ја фаќаат фракцијата од глутен, што предизвикува целијачна болест.

Предности:

 • Лесно за спроведување
 • Чувствителност – 5 ppm содржина на глутен во примерокот
 • Резултат за 10 минути
 • Не е потребна дополнителна опрема
 • Специфично за имунотоксичниот дел на глутен во пченица, јачмен, 'рж и овес