Biokom Trendafilov > СЕКТОРИ > Алкохолни и безалкохолни пијалоци > Микробиолошка контрола на суровини, производии и површини

Микробиолошка контрола на суровини, производи и површини

InSite Salmonella
InSite Salmonella
                   Брз и лесен тест за откривање на видови Salmonella
 

InSite Salmonella e лесен и брз тест за откривање на Salmonella spp. на површини во прехрамбената индустрија. Тестот се состои од течна средина, составена од селективни забрзувачи на растот и селективни хромогени делови за Salmonella spp. Промената на бојата од виолетова во светло жолта за 24-48 часа инкубирање е можно позитивен резултат за Salmonella spp. InSite Salmonella е лесен за употреба скрининг тест, кој што го намалува времето за тестирање, трошоците за труд и материјали.

 

Предности

 • Лесен за употреба, не е неопходна подготовка на пробата
 • Голем тампон за максимално земање на проба
 • Ги елиминира скапите тестови на надворешни лаборатории за слични/еквивалентни тестови
 • Лесни за интерпретација резултати - светло жолто е индикатор за присуство на Salmonella spp
 • Позитивни резултати се достапни само после 24 часа>
 • Можно негативни резултати за 48 часа
 • Затворен систем со реагенс, без необходност од трансфер и без ризик од контаминирање
 • Чувствителност - открива 1-10 КОЕ Salmonella spp дури при присуство на висок број други конкурентни микроорганизми во пробата
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Исполнување на тестот 

 

Интерпретација

 • На епруветката на InSite Salmonella има зона за читање на резултати со шаблон, кое што  го прави лесен за интерпретација. Резултатите се можно позитивни, кога средината ке стане средно жолта.
Biokom Trendafilov
InSite Listeria mono Glo
InSite Listeria mono Glo
         Брз и лесен тест за откривање на видови Listeria Species и L.mono

InSite L. mono Glo на Hygiena ги открива видовете Listeria species и Listeria monocytogenes на површини за помалку од 48 часа. Тестот е двокомпонентен и и ја променува бојата при присуство на видовете Listeria, додека UV светлината покажува присуство на Listeria mono. Самостојниот уред „се во едно“ го намалува ризикот од вкрстена контаминација, кои што се често сретнати при други техники за тестирање.

 

Сајт на производителот

Предности

 • Без потреба од сложена лабораториска опрема
 • Голем предходно навлажнет додаток со сунгер за максимално земање на проба
 • Неутрализирачки реагенс, кој што го неутрализира влијанието на дезинфектантите
 • Селективна подлога за максимално откривање на Listeria
 • Лесна за интерпретација промена на бојата
 • 24-часа потенцијално потенцијални резултати, 48-часа негативни резултати
 • Компатибилен со BAX системите за првично збогатување
 • Уредот "се во едно" намалува време, трошоци и труд во споредба со традиционалните скрининг методи
Biokom Trendafilov

   Чувствителност​

 • Открива <10 CFU Listeria spp.
 • Чувствителен <10 CFU Listeria mono
 • Внатрешно валидиран по ISO метод за 100% инклузивност/95% ексклузивност

Визуелна интерпретација

Compact Dry
Compact Dry
Готови за употреба плочи за брза микробиолошка контрола на површини, суровини и крајни производи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Примена:

 • Млеко и млечни производи
 • Месо и месни производи
 • Сокови и концентрати
 • Свежо и конзервирано овошје и зеленчук
 • Ниско алкохолни и безалкохолни пиајолци
 • Чај, газирани и негазирани пијалоци
 • Суви супи и сосови
 • Детска храна
 • Пиво и вино
 • Риба и рибни производи
 • Зачини и билки
 • Суви и мокри површини
 • Суровини и крајни производи
 • Тврди и течни производи
 • Длабоко замрзнати производи
 • Опрема
 • Хигиена на персоналот
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Предности

 • Спремни за употреба - нема потреба од подготовка на хранливи средни
 • Недостаток на субјективен фактор за загадување
 • Лесни за читање - колониите се обојуваат во различни бои во зависност од микробиолошкото загадување
 • Тестирање на тешкодостапни области со Compact Dry Swab
 • Го намалява времето за лабораториска контрола
 • Долг рок на траење - до 2 години
 • Лесни за чување - на собна температура
 • Лесно приготвување на разредувањата со Комплет за десетократни сериски разредувања
 • Можност за читање со автоматски бројач Петрилаизер
 • Можност за автоматско архивирање во форма на слики или табела
 • Mожност за статистичка обработка на резултатите
 • Одобрени од AOAC, MicroVal, Nordval

Контрола на широк спектар од микроорганизми:

 • Вкупен број микроорганизми
 • Колиформи и Е.коли
 • Ентеробактериацеа
 • Колиформи
 • Мувли и квасци
 • Хетеротрофни бактерии
 • Псевдомонас аеругиноза
 • Стафилококус ауреус
 • Салмонела
 • Листерија
 • Бацилус цереус
 • Вибрио парахемолитикус
 • Ентерококи
 • Вкупен број микрооганизми во чај и слични продукти
Biokom Trendafilov
QD-Loop
QD-Loop

Едностепен уред  "Се во едно" за директни сериски разредувања

QD-Loop е универзален уред за точни, експресни и практични сериски разредувања, без специјална лабораториска опрема, со патентираната технологија Snap-Valve ™. Само земете примерок, скршете го капачето и разредувањето е подготвено веднаш. Разредувањето може лесно да се засади на сува дехидрирана подлога, на пример Compact Dry, петри со агар или течна средина.

 

QD-Loop е достапен во форма за подготовка на сериски разредувања 1:10,  1:100 или 1:1000. Овој систем "се во едно" овозможува брзи и практични разредувања во ЕДЕН ЧЕКОР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Предности

 • Брз и лесен за употреба
 • Ги намалува субјективните грешки
 • Технологија Snap-Valve (капак на кршење)
 • Резервоар со разредувач за максимално извлекување
 • Стерилна епруветка
 • Нема потреба да се приготвуваат разредувачи
 • Нема потреба за користење на пипети
 • Ги намалува до минимум трошоците за лабораториска опрема и труд
 • Долг рок на траење
 • Лесен за интерпретација
 • Точен
 • Добро собирање на пробата
 • Одговара за мониторинг на алергени
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Изработка на тестот:

 1. Одстранете го капачето со прстенот од епруветката
 2. Потопете го прстенот во пробата
 3. Вратете го назад прстенот во епруветата
 4. Скршете го капакот и стиснете го резервоарот за да го излеете стерилниот разредувач над прстенот
 5. Така добиениот разтвор може да го корисите за следни разредувања и за засејување на секаков вид хранливи подлоги
Q-Swab
Q-Swab

             Универзален уред за земање на проби од површини

 

Предности

 • Лесен за употреба
 • Заштедува време и средства 
 • Перфектно ги хидратира сувите средини
 • Технологија Snap-Valve (капак на кршење)
 • Без подготовка на хранлива средина
 • Нема потреба од користење на пипети
 • Може да се користи влажен или сув
 • Долг рок на траење
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Изработка на тестот:

 1. Земете проба
 2. Поставете го тампонот во епруветката
 3. Скршете го капакот и ослободете го реагенсот
 4. Излејте на агар или сува среда

После активирање на капакот, средината ги неутрализира остатоците од средствата за чистење во пробата и помага за растењето на бактериите.

Достапни средини: Buffered Peptone Water; Letheen Broth

Стерилни кеси
Стерилни кеси

Со различни капацитет и димензии.

Сигурни и економични решенија

 • Собирање
 • Транспортирање
 • Чување
 • Инкубирање
 • Паковање
 • Хомогенизирање на проби
Biokom Trendafilov

Карактеристики

 • Максимално отварање на кесата за полесно поставување на пробата
 • Затварање, кое што го одстранува ризикот од контаминирање до моментот на користењето
 • Голема разновидност на големини
 • Лента, што укажува на обемот на кесата и можноста да се означи резултатот