Biokom Trendafilov > Product Page
Nocospray, Nocomax и Nocolyse
Nocospray, Nocomax и Nocolyse

Nocospray & Nocomax систем за био дезинфекција 

Nocospray - Третира површини од 10 до 1 000 м³                   

Nocomax - Третира површини од 500 до 20 000 м³         

 • Бактерицидно
 • Фунгицидно
 • Спороцидно
 • Вирусоцидно - вклучително и против коронавирус COVID-19, вирусите на свинскиот (H1N1) и птичји грип (H5N1)

Системот за дезинфекција NOCOSPRAY/NOCOLYSE (производство на француската фирма OXY’PHARM) е со докажан целосен опсег на дејствување (бактерицидно, фунгицидно, спороцидно и вирусоцидно) и е ефикасен против nCOV - Coronavirus. (Коронавирус).

Коронавирусот е чувствителен на H2О(водороден пероксид) и реагира на средства за дезинфекција многу повеќе отколку норовирусите, аденовирусите или полиовирусите, кај кои што Nocospray дава многу добри резултати. За разлика од нив сепак е многу по заразен и опасен.

Системот се состои од Nocospray машина за дифузија на средства за дезинфекција, и препаратот за дезинфекција Nocolyse. Дезинфектантот Nocolyse се базира на водороден пероксид, кој што е 100% биоразградлив и тоа го прави најдобриот и безопасен препарат за борба против вируси, бактерии и спори во јавните установи, детски градинки, училишта, здравствени установи.

Она што го прави различен системот за  дезинфекција NOCOSPRAY/NOCOLYSE од сите други е тоа што врши истовремена дезинфекција на воздухот, површините и просториите (шкафови, вдлабнатини, фиоки и др.), кои се во контакт со веќе дезинфицираниот воздух. Уредот го претвора дезинфектантот во гасовита состојба и создава вештачки интензивна циркулација на воздухот во просторијата, со што се овозможува дезинфекција дури на најтешко достапните места без да предизвикува корозија и оксидација, вклучувајки ја и електрониката.

Системот е целосно автономен и не бара човечка интервенција. Системот има двострано дејствување: за превенција против коронавирусот, и против причинителите на сезонските зарази од грип (1 пат на ден со 1мл/м3) и за третман на шок во случај на зараза (1 пат на ден со 3мл/м3), со ефект зависен од видот на употребената дезинфекција и времето на лекување.

Дезинфектантите се официјално овластени од Министерство за здравство.

Biokom Trendafilov

Предности

 • Ефикасна против нај опасните патогени - Escherichia coli, Pseudomonas Aeruginosa, Clostridium difficile, Enterococcus hirae, Staphylococcus aureus, гъчибки от рода Candida, Mycobacterium terrae, др.
 • Рамномерна дезинфекција: уредот го претвара дезинфектантот во газ и создава вештачко струење во просторијата, при што на тој начин дозволува дезинфекција дури на нај недостапните места
 • Истовремена дезинфекција на воздух и површини
 • Не предизвиква корозија и оксидирање - се третират секакви површини, вклучително електроника
 • Елиминира мириси
 • Целосно биоразградлив: безбеден за околната средина и не предизвикува алергии
 • Економичен - 1 мл е доволен за третирање на 1m³ обем, при секојдневно третирање
 • Нема потреба од човек - штеди трошоци за работна рака
 • Нема потреба од плакнење
 • Автоматско запирање, одложен старт

Погледнете како функционираат Nocospray & Nocolyse https://www.youtube.com/watch?v=Kqa-V6NiPP0

Примена:

 • Прехранбена индустрија: фабрики за преработка на храна; сушари, созревање на млечни производи; фрижидери за складирање на рефус материјали; заеднички делови, магацини и сл.

 • Простории за козметика и аптека; делови за производство; стерилни простории, заедничка површина

 • Болнички и здравствени установи (соби за пациенти, хирургии, реанимации, лаборатории, др.)
 • Автомобили за брза медицинска помош 
 • Дентална пракса 
 • Градинки и училишта
 • Живинарски фарми: простории за фумигирање на јајца; инкубатори; касети; простории пред да се натоварат јајцата итн.

Погледнете го видеото за повеќе информации https://www.youtube.com/watch?v=XIfSyCu5b98

Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Гама дезинфектанти

 • Nocolyse - дезинфектант за превантивни третирања (неутрален мирис, мента или етерични масла)
 • Nocolyse One Shot - дезинфектант за лекарски третирања (неутрален мирис или етерични масла)
 • Nocolyse Food - дезинфектант за површини, кои доаѓаат во контакт со храна
 • Oxydor - дезодорант
 

Комплет мониторинг на квалитетот

 • Nocotest - Колориметрични ленти, кои што откриваат присуството на водороден пероксид, за да проверат дали производот е равномерно разпределен во третираната просторија.
 • Nocobox - Контактни кутии за земање на проби од површини, за да се покаже присуство на микроорганизми.
Biokom Trendafilov

ПОСЛЕДНО ВИДЕНИ ПРОИЗВОДИ