Biokom Trendafilov > Product Page
SpotCheck Plus
SpotCheck Plus

Брз тест за откриване на глюкоза и лактоза

SPOTCheck Plus открива гликоза плус уште еден дополнителен реагенс за утврдување на присуството на лактоза. Еден совршен артикл, потребен во секторите на млечната индустрија.

Идеален за:

 • Тестенини и пецива
 • Овошје и зеленчук
 • Пијалоци
 • Млечни производи и сладоледи
 • Гарнитури и сосови
 • Домашна храна

Предимства и характеристики

 • Резултати под 60 секунди
 • Чувствителност
 • Лесно читање на резултатите
 • Не е потребна дополнителна опрема
 • Лезен за пристап
 • Можност за итни корекции
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Чувствителност

Открива 3µg протеини за 30 минути при 37°C или 15 минути при 55°C

Biokom Trendafilov

Употреба на тестот

 1. Земате примерок
 2. Поставете го тампонот во епруветата
 3. Скршете и ослободете го реагенсот
 4. Протресете за хомогенизирање на примерокот
 5. Прочитајте го резултатот по боја на реагенсот

Интерпретација на резултатите

 • Чисто
 • Х Загадено
 • X Загадено
Biokom Trendafilov

ПОСЛЕДНО ВИДЕНИ ПРОИЗВОДИ