СПОРТСКА АКАДЕМИЈА БИОКОМ СО ЗЛАТО НА ОТВАРАЊЕТО НА ПРВЕНСТВОТО ВО АФРИКА ПО ЏУДО

Голем успех постигна и талентираниот сливенски џудист Божидар Темелков. Спонзорот на Спортската академија "Биоком" забележа престижна победа во меѓународен турнир. Во последните два викенда Темелков учевствуваше на два џудо натпревари - во Тунис и Мароко, така што се покажа во вкупно 5 средби. Турнирите се дел од Отварањето на првенството во Африка за помлади од 21 години.