Biokom Trendafilov > Product Page
Porta SCC qumështin e deleve
Porta SCC qumështin e deleve

Testi i qumështit të deles PortaSCC është një metodë e lehtë dhe premtuese për testimin e gjendjes shëndetësore të gjirit të deleve individuale.

PortaSCC u mundëson prodhuesve të marrin masa të shpejta shërimi përpara se mastiti subklinik të përparojë në klinik.

Броят на соматичните клетки е показател за здравословното състояние на овцете. ОБСК (общ брой соматични клетки) е включен като показател при окачествяването на суровото мляко наред с ОБМ (общ брой на микроорганизмите).
Докато микробиалните клетки говорят за чистотата на млякото и всъщност имат външен произход, соматичните клетки са вътрешен показател, който говори за здравословното състояние на животното.

Най-общо е прието, че ниво, по-малко от 500 000 клетки/мл е индикатор за висококачествено овче мляко.
Ако те са повече от нормалното, това означава, че в животното се развиват възпалителни процеси - най-честата причина е скритият или явен мастит.

Humbjet ekonomike nga kjo sëmundje janë të larta, sepse në formën e fortë shumë prej kafshëve vdesin, dhe gjiri i të gjithë atyre që vuajnë nga atrofia dhe delet thahen.

Monitorimi i secilës dele përmirëson statusin shëndetsor të tufës, rrit rendimentin e qumështit dhe pagesën shtesë për qumështin e dhënë me cilësi të lartë.

Biokom Trendafilov

Aplikimi:

 • Zbulimi i mastitit subklinik dhe klinik
 • Verifikimi i efektivitetit të shërimit
 • çdo muaj një kontroll mbi gjendjen shëndetësore të kafshës
 • Kontrolli i deleve me mastit të dyshimt
 • Testimi i kafshëve para blerjes dhe para mbarësimit
 • Monitorimi i higjenës së procesit të mjeljes

Përparësitë:

 • Rezultatet në 60 minuta
 • I përshtatshëm për testimin e njëkohshëm të një numri të madh të provave
 • Lehtë për t’u përdorur - përmbushur në 3 hapa fillestarë - Nuk kërkohet trajnim special
 • Rezultatet lexohen duke përdorur një shabllon
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Realizimi i provës:

 1. Duke përdorur një pipetë nga kompleti, hudhni 1 pikë qumështi në epruvetën e shiritit.Prisni derisa qumështi të përthithet plotësisht nga epruveta.
 2. Shtoni 3 pika nga reagensi aktivizues në epruvetën e shiritit dhe prisni 45 minuta para se të lexoni rezultatin.
 3. Lexoni rezultatet duke përdorur modelin e shabllonit ose me një lexues dixhital

PRODUKTET E FUNDIT TË SHIKUARA