Biokom Trendafilov > Product Page
SCC - lexues digjital
SCC - lexues digjital

Testi i qumështit të deles PortaSCC është një metodë e lehtë dhe premtuese për testimin e gjendjes shëndetësore të gjirit të deleve individuale.

PortaSCC u mundëson prodhuesve të marrin masa të shpejta shërimi përpara se mastiti subklinik të përparojë në klinik.

Testi i qumështit të deles PortaSCC është një metodë e lehtë dhe premtuese për testimin e gjendjes shëndetësore të gjirit të deleve individuale.

PortaSCC u mundëson prodhuesve të marrin masa të shpejta shërimi përpara se mastiti subklinik të përparojë në klinik.

Numri I qelizave somatike është tregues për gjendjen shëndetsore të deles. Numri I përgjithshëm I qelizave somatike përfshihet si një tregues I mire në kualifikimin e qumështit të papërpunuar së bashku me numrin e përgjithshëm të mikroorganizmave.

Ndërsa qelizat mikrobike flasin për pastërtinë e qumështit dhe në të vërtetë kanë një origjinë të jashtme, qelizat somatike janë një tregues i brendshëm që flet për shëndetin e kafshës.

Në përgjithësi pranohet që niveli më pak se 500 000 qeliza/ml është një indikatorë për qumësht të deles të një cilësie të lartë

Nëse ato janë më shum se normalja,ajo tregon se në trupin e kafshës zhvillohen procese inflamatore - shkaku më i zakonshëm është mastiti i fshehtë.

Humbjet ekonomike nga kjo sëmundje janë të larta, sepse në formën e fortë shumë prej kafshëve ngordhin, dhe gjiri i të gjithë deleve që vuajnë nga atrofia thahen.

Monitorimi i secilës dele përmirëson statusin shëndetsor të tufës, rrit rendimentin e qumështit dhe pagesën shtesë për qumështin e dhënë me cilësi të lartë.

PRODUKTET E FUNDIT TË SHIKUARA