Komplet për djath shtëpiak
Komplet për djath shtëpiak
Komplet për djath shtëpiak  - maja e slivenit, kulluese tradicionale për djath për përdorim të gjatë,recetë origjinale
Biokom Trendafilov

Maja e Slivenit

Maja e Slivenit

Kulluese tradicionale për djath

Kulluese tradicionale për djath për përdorim të shumëfisht.

Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Recetë

1. Matni sasinë e saktë të qumështit në një enë të pastër. Nxeheni para 35°С

2. Shtoni 1-2 lugë kulturë / kos dhe përzieni.

3. Në një lugë gjelle ujë të zier dhe të ftohur, shpërndajë 7 pika të Majasë (për çdo litër qumësht).

4. Derdhni majanë e tretur në qumësht, duke e përzier mirë dhe pastaj qetsojeni.

5. Qumështi fermentohet pas 10-15 minutash. Lejeni 60 minuta që të lidhen mirë. Në presion të lehtë, ajo duhet të hiqet nga muri e kadës.

6. Pritini djathin me një teh të pastër thike në madhësi 2 cm dhe lëreni të qëndrojë për 20 minuta të tjera.

Biokom Trendafilov

7. Shkundni butësisht kubet që rezultojnë dhe lëreni edhe 15 minuta të tjera.

8. Derdheni masën në kulluesen e zier dhe të tharë mirë  dhe nxireni jasht.

9. Shtrëngoni kulluesen dhe presoni me një objekt të rëndë (1/2 nga pesha e djathit të marrë) për 30 minuta. Ndani peshën dhe shtypni djathin për 4 orë.

10. Shpalosni kulluesen dhe hiqeni djathin. I gatshëm për konsum.

11. Nëse dëshironi, kripeni djathin në shëllirë (1 litër ujë - 220 g kripë) për 16 - 18 orë në 15°С

12. Ju mund ta lini djathin e bërë në shtëpi në një enë të mbyllur mirë me shëllirë për tu pjekur për 45 ditë në 10°С.

Në varësi të stinës, qumështi ka një aftësi tjetër aromatizuese. Nëse qumështi nuk piqet në hapin 5, përsëritni hapat 1 deri në 4. Për të garantuar cilësi të mirë të djathit tuaj të bërë në shtëpi, qumështi i papërpunuar që përdorni duhet të jetë i pastër - pa ruajtës, antibiotikë dhe shtesa të tjera. Mos përdorni qumësht që i është shtuar qumështi pluhur!​

PRODUKTET E FUNDIT TË SHIKUARA