Biokom Trendafilov > Product Page
Консерванти
Консерванти
Natamicyn Tredimix dhe Nisin Tredimix
Biokom Trendafilov

Natamycin Tredimix

Natamycin Tredimix është efektiv kundër një game të gjerë mykësh dhe majash. Ai përmirëson pamjen dhe qëndrueshmërinë e produkteve ushqimore.

  • Zvogëlon rrezikun e formimit të mikotoksinave të majave;
  • Nuk ka asnjë efekt në pamjen, shijen, aromën ose ngjyrën e ushqimit;
  • Nuk zvogëlon aktivitetin e kulturave në produktet fermentuese;
  • Mikroorganizmat e sulmuar nuk zhvillojnë rezistencë ndaj Natamycin;
  • Më efektive sesa konservuesit kimikë në shumë doza më të ulëta;

Aplikimi:

Natamycin Tredimix punon në shumë sisteme të ndryshme ushqimore dhe pije, duke e mbrojtur atë kundër rritjes së mykut dhe majave. Dozat janë zakonisht 10mg/kg më të ulëta se sorbatatet dhe konservantët e tjerë alternative. Nivelet aktuale të dozës ndryshojnë sipas llojit të ushqimit, për të arritur mbrojtjen e nevojshme dhe për të parandaluar zhvillimin e mikroflora të padëshiruar.

Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Nisin Tredimix

Nisin Tredimix është plotësisht i efektshëm kundër baktereve Gram-pozitive dhe sporeve bakteriale. është gjithashtu aktiv kundër disa baktereve që nuk degradojnë dhe pengon rritjen e Listeria monocytogenes. Nuk është e efektshme kundër baktereve Gram-negative, formave dhe majave. Përdorimi themelor i Tredimi Tredimix Nisin përdoret gjerësisht për të parandaluar përkeqësimin e cilësisë së produkteve të përpunuara të djathit dhe djathit, produkteve të qumështit, perimeve të konservuara, supave dhe lëngjeve. Grupa tjetër me mundësi potenciale janë pijet alkoolike, mishi dhe produktet e peshkut. Në varësi të llojit të produktit, Tredimix Nisin mund të shtohet direkt në formën e një pluhuri ose me tretje ujore. Në pH 2÷4 Tredimix Nisin shpërndahet.

PRODUKTET E FUNDIT TË SHIKUARA