Biokom Trendafilov > Product Page
Zbulimi i biofilmit
Zbulimi i biofilmit

Biofinderi është një përgatitje enzimë e lëngshme për zbulimin e shpejtë të biofilmës në sipërfaqe të hapura dhe lehtësira në industrinë ushqimore, farmaceutike, kozmetikë, sektorë shëndetësorë, restorante dhe është zhvilluar për të ndihmuar në monitorimin higjienik.

Biofilmi është një shkak kryesor i ndotjes në industrinë ushqimore, i zhvilluar mirë si në sipërfaqe të hapura (sipërfaqet e punës, instrumentet prerës etj.) Ashtu edhe në sistemet e mbyllura (tubacionet, këmbyesit e nxehtësisë, instalimet e membranave, tharësit etj). Biofilmi mund të kontaminojë ushqimin në çdo kohë të Mbrojtur në matricën e tyre organike (lexo - polisaharidet), këto baktere bëhen shumë rezistente ndaj pastrimit standard (100% më rezistent ndaj përgatitjeve të larjes alkaline) dhe procedurave të dezinfektimit (99 herë). më rezistente ndaj klorit dhe acidet), të cilat në të vërtetë bëhen joefektive.

Në industrinë e ushqimit, shkatërrimi i biofilmit çon në:

 • Jetëgjatësia më e gjatë e produkteve
 • Produkte me cilësi më të lartë
 • Rritni produktivitetin
 • Ulja e korrozionit në sipërfaqe

Zhvillimi i biofilmit kalon në disa faza gjatë një periudhe kohe të caktuar:

 • sekonda - Ngjitja parësore e qelizave të vetme bakteriale
 • minuta - marrje e pakthyeshme dhe formimi i mikrobeve
 • klasa - Maturimi i biofilmës
 • ditë - Pjekje e biofilmit
 • Efektive për të zbuluar të dy speciet e vetme (mikroorganizmat) dhe shumë biofilima (që përbëhen nga dy ose më shumë specie)
 • muaj - Thyerje e shtresës më të jashtme të biofilmës dhe ndarje e qelizave të vetme bakteriale
Biokom Trendafilov

Përparësitë

 • Lehtë për tu aplikuar dhe lexuar
 • rezultate në 60 sekonda
 • Aftësia për të trajtuar zona të mëdha
 • I përshtatshëm për të gjitha sipërfaqet e çelikut të pandryshkshëm, polipropileni dhe veshjet epoksi
 • Efektive për të zbuluar të dy speciet e vetme (mikroorganizmat) dhe shumë biofilima (që përbëhen nga dy ose më shumë specie)
 • Shpëlarja e lehtë në sipërfaqe – nuk lë njolla ose mbeturina në sipërfaqe për shkak të tretshmërisë së saj të mirë në ujë
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

përdorimi:

 1. Spërkateni Biofinderin butësisht në sipërfaqe në një kënd prej 10 deri në 15 cm
 2. Lexoni rezultatin vizualisht 60 sekonda më vonë.
Biokom Trendafilov

rezultatet:

 • Rezultati pozitiv - në vendet me biofilm, formohet shkuma, e dukshme qartë në ngjyrën portokalli të Biofinderit
 • Rezultati negativ - në mungesë të biofilmit, pas 1 minutash ngjyra e Biofinderit mbetet e pandryshuar

PRODUKTET E FUNDIT TË SHIKUARA