Biokom Trendafilov > Product Page
UdderCheck
UdderCheck

Mastiti është një inflamacion i gjëndrës së qumështit që pothuajse gjithmonë shkaktohet nga një infeksion bakterial. Reagimi i sistemit imunitar të kafshës është një rritje graduale e numrit të qelizave të bardha të gjakut, shoqëruar me lëshimin e një numri enzimash, njëra prej të cilave është LDH (laktat dehidrogjenaza).

Sa më e rëndë të jetë forma e sëmundjes,aq më shum LDH lëshohet. Enzima është një tregues i pranisë së proceseve inflamatore dhe dëmtimit të indeve.

Zbulimi i hershëm për trajtimin e hershëm

Parimi kryesor i luftës kundër mastitit është parandalimi i tij. Trajtimi i tijë është i vështirë, shpesh herë edhe i pamundur.
Antibiotikët munden shum por jo që të gjithën ta largojnë.
Me sukses mjekohen vetëm përqindje e caktuar e kafshëve dhe atë të diagnostifikuar në etapën më të hershme të zhvillimit të sëmundjes.
Përveç lopëve me mastitë akut të dukshme është e mundur që të ketë shumë lopë me mastitë subklinikë të padukshëm.

Testi Udder Check zbulon inflamacion që në fazën më të hershme.

Biokom Trendafilov

përfitimet

  • Format – shirit provë
  • Rezultati i shpejtë – 2 minuta
  • Lexim i lehtë – vizual me model

Përgatitja e provës:

  1. Hiqni shiritin e provës dhe mbylleni fort gotën e vogël
  2. Spërkatni një rrymë direkte të udderit mbi tamponin e shiritit të provës ose zhytni shiritin e provës direkt në qumësht (nga çereku ose udderi i plotë)
  3. Hiqni shiritin dhe fshijeni butësisht për të shmangur qumështin e tepërt nga tamponi.
  4. Prisni 2 minuta dhe krahaso me modelin.
Biokom Trendafilov

PRODUKTET E FUNDIT TË SHIKUARA