Biokom Trendafilov > Product Page
Q-Swab
Q-Swab

             Универзален уред за земање на проби од површини

 

Предности

 • Лесен за употреба
 • Заштедува време и средства 
 • Перфектно ги хидратира сувите средини
 • Технологија Snap-Valve (капак на кршење)
 • Без подготовка на хранлива средина
 • Нема потреба од користење на пипети
 • Може да се користи влажен или сув
 • Долг рок на траење
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Изработка на тестот:

 1. Земете проба
 2. Поставете го тампонот во епруветката
 3. Скршете го капакот и ослободете го реагенсот
 4. Излејте на агар или сува среда

После активирање на капакот, средината ги неутрализира остатоците од средствата за чистење во пробата и помага за растењето на бактериите.

Достапни средини: Buffered Peptone Water; Letheen Broth; Stuart’s Medium; Amies Medium

ПОСЛЕДНО ВИДЕНИ ПРОИЗВОДИ