GlutenTox Home
GlutenTox Home

Брз и лесен за употреба тест за откривање на глутен во храната и пијалоците

 

GlutenTox Home е навистина лесен за употреба и ги вклучува сите потребни компоненти за да се изврши тестот. Во зависност од желбите на корисникот, чувствителноста може да се прилагоди: 5, 10 или 20 ppm глутен.

Тестот е исклучително корисен за луѓето кои страдаат од целијачна болест (болест предизвикана од неподносливост на организмот на глутен . GlutenTox Home ви помага да го следите присуството на глутен во храната што ја јадете.

Нејзината едноставна постапка за изведување го прави GlutenTox Home идеален за употреба во движење или дома, со што ќе бидете безбедни каде и да сте.

               

 

                         Негативно                                               Позитивно

   

 

 

Карактеристики:

  • Не е потребна специјална опрема
  • Може да се чува на собна температура
  • Брзи резултати за помалку од 10 минути
  • Долг рок на траење

ПОСЛЕДНО ВИДЕНИ ПРОИЗВОДИ