Biokom Trendafilov > Product Page
IC Bovino и IC Caprino
IC Bovino и IC Caprino

Тест IC         

IC Bovino – брз тест за откривање примеси на кравјо млеко во овчо или козјо

IC Caprino – брз тест за откривање примеси на козјо млеко во овчо или кравјо

 

Biokom Trendafilov

Предности

 • Лесен за користење - не бара специајлна обука
 • Брз - резултат за 10 минути
 • Висока чувствителност
 • Млеко - 0,5 - 1% примеси на кравјо и козјо млеко
 • Сирење - 1 - 2 % примеси на кравјо и козјо млеко
 • Употреблив за млеко и сирење
 • Употреблив за секој тип млеко: сурово и пастеризирано, полномасно, обезмаслено, сурутка
 • Визуелно читање на резултатите

Изработка на тестот:

 1. Разредетеја пробата. Благо промешајте.
 2. Поставете ја лентичката држејќи ја за спротивниот крај на стрелките во епруветата за тестирање.
 3. Почекајте 5 минути. Прочитајте ги резултатите.
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Интерпретација на резултатите

 • Позитивен резултат - Црвена и сина линија во централната бела зона на тест лентата.
 • Негативен резултат - Една сина линија во централната бела зона на тест лентата.

ПОСЛЕДНО ВИДЕНИ ПРОИЗВОДИ