Biokom Trendafilov > Product Page
QD-Loop
QD-Loop

Едностепен уред  "Се во едно" за директни сериски разредувања

QD-Loop е универзален уред за точни, експресни и практични сериски разредувања, без специјална лабораториска опрема, со патентираната технологија Snap-Valve ™. Само земете примерок, скршете го капачето и разредувањето е подготвено веднаш. Разредувањето може лесно да се засади на сува дехидрирана подлога, на пример Compact Dry, петри со агар или течна средина.

 

QD-Loop е достапен во форма за подготовка на сериски разредувања 1:10,  1:100 или 1:1000. Овој систем "се во едно" овозможува брзи и практични разредувања во ЕДЕН ЧЕКОР.

Предности

 • Брз и лесен за употреба
 • Ги намалува субјективните грешки
 • Технологија Snap-Valve (капак на кршење)
 • Резервоар со разредувач за максимално извлекување
 • Стерилна епруветка
 • Нема потреба да се приготвуваат разредувачи
 • Нема потреба за користење на пипети
 • Ги намалува до минимум трошоците за лабораториска опрема и труд
 • Долг рок на траење
 • Лесен за интерпретација
 • Точен
 • Добро собирање на пробата
 • Одговара за мониторинг на алергени
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Изработка на тестот:

 1. Одстранете го капачето со прстенот од епруветката
 2. Потопете го прстенот во пробата
 3. Вратете го назад прстенот во епруветата
 4. Скршете го капакот и стиснете го резервоарот за да го излеете стерилниот разредувач над прстенот
 5. Така добиениот разтвор може да го корисите за следни разредувања и за засејување на секаков вид хранливи подлоги

ПОСЛЕДНО ВИДЕНИ ПРОИЗВОДИ