Biokom Trendafilov > Product Page
Compact Dry
Compact Dry
Готови за употреба плочи за брза микробиолошка контрола на површини, суровини и крајни производи.

Примена:

 • Млеко и млечни производи
 • Месо и месни производи
 • Сокови и концентрати
 • Свежо и конзервирано овошје и зеленчук
 • Ниско алкохолни и безалкохолни пиајолци
 • Чај, газирани и негазирани пијалоци
 • Суви супи и сосови
 • Детска храна
 • Пиво и вино
 • Риба и рибни производи
 • Зачини и билки
 • Суви и мокри површини
 • Суровини и крајни производи
 • Тврди и течни производи
 • Длабоко замрзнати производи
 • Опрема
 • Хигиена на персоналот
Biokom Trendafilov
Biokom Trendafilov

Предности

 • Спремни за употреба - нема потреба од подготовка на хранливи средни
 • Недостаток на субјективен фактор за загадување
 • Лесни за читање - колониите се обојуваат во различни бои во зависност од микробиолошкото загадување
 • Тестирање на тешкодостапни области со Compact Dry Swab
 • Го намалява времето за лабораториска контрола
 • Долг рок на траење - до 2 години
 • Лесни за чување - на собна температура
 • Лесно приготвување на разредувањата со Комплет за десетократни сериски разредувања
 • Можност за читање со автоматски бројач Петрилаизер
 • Можност за автоматско архивирање во форма на слики или табела
 • Mожност за статистичка обработка на резултатите
 • Одобрени од AOAC, Microlab, Nordval

Контрола на широк спектар од микроорганизми:

 • Вкупен број микроорганизми
 • Колиформи и Е.коли
 • Ентеробактериацеа
 • Колиформи
 • Мувли и квасци
 • Хетеротрофни бактерии
 • Псевдомонас аеругиноза
 • Стафилококус ауреус
 • Салмонела
 • Листерија
 • Бацилус цереус
 • Вибрио парахемолитикус
 • Ентерококи
 • Вкупен број микрооганизми во чај и слични продукти
Biokom Trendafilov

ПОСЛЕДНО ВИДЕНИ ПРОИЗВОДИ